17 Nisan 2009 Cuma

Co.NX See the world / Büyükelçi Jeffrey'le webchat




Bilgisayarın başında Amerika'nın Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'le chat'leşmeye başladık. Gazeteci arkadaşlarım, tanıdık isimler, tanımadık hayranlar, karşımıza aldığımız büyükelçiyi sorguya tuttuk. ABD Başkanı Obama'nın 5-7 Nisan tarihlerinde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından büyükelçi internette bizimle buluşmak isteyince, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın teknik servisi gibi olan CO.NX de bunu gerçekleştirdi. Hem arkadaşlarımızla hem de büyükelçiyle internette buluşmak keyifliydi. Büyükelçi Jeffrey, tek tek tüm soruları yanıtlamaya çalıştı. Yanıtlardan bence en güzeli, Jeffrey'in de Obama'nın Türkiye için söylediği 'Batılı ulus' tanımlamasını vurgulamasıydı. Türkiye sadece coğrafi açıdan Batı'nın bir parçası değil, neredeyse tüm Batı kurum ve kuruluşlarla işbirliğiyle Batı'nın kalbi olmuştu.


Acemi bir blogger olarak CO.NX'in teknik servisiyle de yazışmaya geçtim. Süperler. Büyükelçiyle sohbetimizin sonunda ekranda benim de blogumun ismini göstermeleri çok hoşuma gitti. Onlardan teknik yardım alıp, daha güzel bir blog yapacağım. Yaşasın CO. NX.


Türk Dışişleri Bakanlığı'nı neredeyse hemen her gün ziyaret edip, Türk-ABD ilişkilerini geliştirmeye çalışan Büyükelçi Jeffrey'in webchat'de neler söylediğini de size kısaca özetlemek istiyorum:
"ABD Başkanı Obama'nın Türkiye ziyaretini tüm dünya dikkatle izledi. Ziyaret, Türk-Amerikan ilişkilerinin ve işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu açıkça gösterdi. Obama yönetimi tüm dünyayı dinleyip, dünya diplomasisinde diyaloğun önemini ortaya koymaya çalışıyor. Dış politikadaki öncelikleri; Irak'ta savaşa son vermek, Afganistan'da Taliban ve El-Kaide'yi bitirmek, nükleer silahlar konusunda herkesi dikkati olmaya çağırmak, İsrail-Filistin ihtilafını en barışçıl şekilde sonlardırmak..."

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'le yapilan "chat"in yazili metinine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:


http://turkey.usembassy.gov/amb_jeffrey_041709.html

Didem Özbağ

Öne Çıkan Yayın

Aradığınız sakinliğin adresini veriyorum : Göynük

Kaçıp, gitme dürtüsünün içimizi günde milyon kez yokladığı, dahası içimizi zonklattığı dönemler bunlar. Hep bir mayhoşluk, hep bir serse...