2 Mayıs 2009 Cumartesi

Skol SWEDEN ---ABSOLUT İsveç


Beni en çok ‘çılgın ve duyarlı’ yanları çekmişti. Üstüne üstlük sıradan ama yetenekliler. Hem kendilerine güveniyorlar hem de utangaçlar. Böyle zıtlıkların birlikteliğine ne denir: SKOL…(ABSOLUT’umu kimseye vermem….)

En son 2006 Mayıs’ında gitmiştim İsveç’e. Kral Carl Gustaf ile Kraliçe Silvia’nın, Türkiye’ye yapacakları ‘tarihi’ ziyaretin öncesinde kraliyet sarayının konuğu olmuştuk birkaç gazeteci arkadaşla. Aaaah, aaaah her mayıs İsveç’e gitsem keşke.

300 yıllık bir aradan sonra İsveç Kraliyeti’nden Türkiye topraklarına ilk geziyi Kral Gustaf ile Kraliçe Silvia, 29 Mayıs-2 Haziran 2006 tarihlerinde yaptı. Gezi öncesi bizi sarayda ağırlayan bu ikili Atatürk’e hayranlıklarından uzun uzun sözetmiş, Türkiye’nin AB üyeliğine canla başla destek olduklarını dünya aleme duyurmuştu.

Aradan üç yıl geçti. Ben yine İsveç yolundayım. Türkiye yine AB yolunda. İsveç de bu yolda yine Türkiye’nin en büyük destekçilerinden biri. 1 Temmuz 2009’da da AB dönem başkanlığını 6 aylığına yürütmeye başlayacaklar. Türkiye için yeni, yepyeni planları var. Ankara’daki Büyükelçi Christer Asp, bize “Canınızı hiç sıkmayın. AB içinde Türkiye’siz asla mutlu olamayız” güvencesi bile verdi. Bakalım, Stockholm’de neler oluyor. Ankara’dan uzaklaşmanın ‘dayanılmaz hafifliği’ni yaşarken size İsveç’ten bol bol yazacağım. Mayıs’ta İsveç’te olmak ne güzel!

1 yorum:

uzak yol dedi ki...

güzel bir weblogunuz varmış Hilal Hanım
Tebrik ederim:)
www.uzakyol.blogspot.com

Öne Çıkan Yayın

Aradığınız sakinliğin adresini veriyorum : Göynük

Kaçıp, gitme dürtüsünün içimizi günde milyon kez yokladığı, dahası içimizi zonklattığı dönemler bunlar. Hep bir mayhoşluk, hep bir serse...