20 Mayıs 2009 Çarşamba

1 no'lu kapıyı istiyorum



Mustafa İsen genel sekreter, Ahmet Sever de basın danışmanı olunca Çankaya Köşkü'nde gazeteciler için yeni bir dönem de başlamıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya'yı vatandaşa açmaya uğraşıyor, İsen ve Sever de köşkte gazeteciler için daha rahat çalışma ortamı kuruyordu. Kimse 'olmaz-olmaz' demedi, sabırla bekledi ve sonunda yıllardır 5 no'lu kapı işkencesi yaşayan gazetecilerin köşke girişleri 1 no'lu kapıya alındı. Daha ferah, rahat, izdihama müsait olmayan bu kapıdan girmeye başlayan gazeteciler, kendileri için ayarlanan basın odasından da pek memnun, 'modern bir gazetecilik' denizi içinde yüzmeye başladılar.

Ama, o da ne? 1 no'lu kapıya gittiğimde bir gün "Girişler 5 no'lu kapıya alındı" uyarısıyla karşılaştım. Peki neden?

19 Mayıs günü, 81 ilin gençlik temsilcisi Cumhurbaşkanı Gül'le buluşmak için Çankaya'daydı. Onlarca genç 5 no'lu kapıdan giriş yapmış, kapının hemen bitişiğindeki bekleme odasını hınca hınç doldurmuştu. Gül'ün gençlerle buluşmasını izleyecek gazeteciler ise x-ray cihazı dahil gerekli kontrollerden geçtikten sonra yeniden kapı dışarı çıkmayı uygun görmüştü. Bekleme odasında gazeteciler hiç yer yoktu. Gazeteciler bahçe önünde, güneşli havanın tadını çıkarıyor gibi görünse de, çayıra-çimene serilmiş görüntü hiç de 'hoş' değildi. Sonra, onlarca gazeteciyi aynı otobüse hapsedip, kabul salonuna götüren köşk personeli de gerginlikten patlamak üzereydi ki, "Herkes niye aynı otobüse bindi" soruları üzerine patladı da patladı. Oysa ki, gazetecileri taşımak için bir sürü otobüsü vardı köşkün. Anlaşılan, gazeteciler için yine gelişigüzel bir "Çankaya'ya dalış" dönemi başlamıştı. Tüm konuklar, gazeteciler herkes ama herkes köşke 5 no'lu kapıdan girecekti.

"Niye 5 no'ludan giriyoruz?" sorusunu bu kez, yetkili bir ağıza sorduğumda aldığım yanıt, gerçekten çok ama çok komikti. Çankaya'ya yakışmıyordu. Sadece 5 no'lu kapıda x-ray cihazı vardı ve güvenlik gerekçesiyle tüm girişler bu kapıya alınmıştı. 1 no'lu kapıdan geçişler güvenlikli değildi. Peki, oraya neden bir başka x-ray cihazı konulamazdı. Öyle ya, köşkün bütçesi artırılmış, köşkte baştan sonra bir tadilat çalışması başlatılmıştı. Hem, genel sekreter İsen de, basın danışmanı Sever de gazetecilerin rahat çalışmasından yanaydı. Hem para hem irade varsa 1 no'lu kapının güvenliğini çözmek niye zor olsundu. Anlaşılır gibi değildi.

Çok uzun yazdım ve ben de sıkıldım. Çözülsün bu kapı problemi. 1 no'lu kapıyı yeniden istiyoruz, ey yetkililer..

Hiç yorum yok:

Öne Çıkan Yayın

Aradığınız sakinliğin adresini veriyorum : Göynük

Kaçıp, gitme dürtüsünün içimizi günde milyon kez yokladığı, dahası içimizi zonklattığı dönemler bunlar. Hep bir mayhoşluk, hep bir serse...