18 Mayıs 2009 Pazartesi

Güzel Türkan Hocam


Siz ne güzel insandınız Türkan Hocam. Kocaman bir yüreğiniz, yıkılmaz bir inancınız, hayat dolu adımlarınız vardı. İnsanın sizi görünce kendine 'yürü, durma' diyesi gelirdi hep. İnsanın sizi dinleyince kendisine, ülkesine, ailesine, işine-gücüne daha çok sarılası gelirdi.

Eğitim muhabiri olduğum dönemde "Hilal, yazdığın her satır altın değerinde. Eğitim, geleceğimiz" diyen Türkan Hocam, nefesinin son dakikasına kadar hepimize hayat dersi verdi. Hayat güzeldi, zorluklarla doluylu ve başedilmesi gerekiyordu. Milyonlarca genç kızımıza yeni ufuklar açan, 'normallik ve eşitlik' için mücadele veren Türkan Hocam'ın da yakasına "Hocam, siz bir şöyle gelin, derin devletle bağınız var mı bir bakalım" diyen kötüler yapıştı ama tabii ki onun gücü bu kötüleri ezdi.

"Hoşçakal" demeyeceğim size güzel Türkan Hocam. Kansere yenik düşmüş olabilirsiniz ama sizin yenilmez gücünüz hep zihnimizde olacak. Güzel uyuyunuz.

Hiç yorum yok:

Öne Çıkan Yayın

Aradığınız sakinliğin adresini veriyorum : Göynük

Kaçıp, gitme dürtüsünün içimizi günde milyon kez yokladığı, dahası içimizi zonklattığı dönemler bunlar. Hep bir mayhoşluk, hep bir serse...