5 Haziran 2009 Cuma

Deli Obama!


Obama 'delinin teki' miki bir kuyuya taş attı, bin deli olarak biz de o taşı kuyudan çıkarmaya çalışıyoruz. Sen kalk git Kahire'den islam dünyasına seslen, tüm dünyaya Kuran'dan, Tevrat'tan, İncil'den alınmış sureler üzerinden mesajlar ver, insanlarda bir matrix etkisi yarat, "Var mıdır başka rakibim, heyhattt" havalarıyla insanların önünde saygıyla eğil. Yok herşeyi kurgulamışmış, samimiyetsizmiş, ne konuştuğunu bilmiyormuş, dinlere takmışmış kafayı, söylediklerini ne kadar uygulayacakmış, uçuyormuş, tutuyormuş...Bitmez bu mış-muş'lar, bitmez.

Bir kere Obama, ABD'nin 44. başkanının nasıl da cesaretle elini tüm taşların altına koymaya kararlı olduğunu göstermeye çalıştı. Yola çıkarken, insana gerekli olanın cesaret ve kararlılık olduğunu her modern insan bilir. Cesareti ve kararlığı varsa bir liderin, halka kendini dinletebilir. Amerika gibi on yıllardır Müslüman dünyasında 'öcü' görülmüş bir ülkenin liderinin kendisini bu dünyaya dinletmesi Obama'nın çıktığı yolda başarıyı yakaladığını da hepimize gösterdi. Obama'nın konuşmasını Ortadoğu'da 30 televizyon canlı yayımladı. Konuşma, Hizbullah'ın Manar ve İran'ın Alem kanallarında Arapça çeviriyle verildi. Obama, Mısır Kahire Üniversitesi'nde konuşurken, konuşması "Seni seviyoruz" bağrışlarıyla kesildi. Daha, neler söylediğine geçmiyorum. Obama'nın cesaretinin ve kararlığının, Müslüman dünyasında estirdiği rüzgarın etkisini anlamaya çalışıyorum.

"İnsanların inanışlarına ne kadar saygı duyarsak, o insanların gönlünü o kadar kazanır, o insanlara mesajlarımızı o kadar açık verebiliriz" der annem hep. "Benim dinime saygı duy ki, ben de seni adam sayayım" felsefesine gönülden inanan Obama, beni anne kucağının samimiyetine götürdüyse kimbilir daha hangi inananları, inanmayanları samimiyet denizinde yüzdürmüştü. Aldı işte Kuran'dan Hücurat suresinin 13. ayetini ve üstüne basa basa söyledi Obama: Ey insanlar! Sizi milletler ve kabileler kıldık ki, birbirinizi tanıyasınız. Allah'ın indinde en çok kerim olanınız en çok takva sahibi olanınızdır. Allah, en iyi bilen ve haberdar olandır.

Obama deli değil diyorum. Diyorum ki, "Tanrı, Obama'yı korusun"

1 yorum:

derindenizbaligi dedi ki...

Valla Hilal'cim, "ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" demişler.
Obama güzel söylemiş ama methiyeler düzmeden önce icraatlarına bakmak isterim...

Öne Çıkan Yayın

Aradığınız sakinliğin adresini veriyorum : Göynük

Kaçıp, gitme dürtüsünün içimizi günde milyon kez yokladığı, dahası içimizi zonklattığı dönemler bunlar. Hep bir mayhoşluk, hep bir serse...