31 Mart 2009 Salı

Obama "sadeyim" dedi, haberiniz olsun

ABD Başkanı Barack Obama'nın 6-7 Nisan'daki Türkiye ziyaretinde güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkaracak Türk ve ABD polisi, başkanın 'sade vatandaş'la buluşmasını da sağlayacak. Ankara Emniyet'i, özellikle Anıtkabir'de ve konuşma yapmak için TBMM'ye giderken halkla selamlaşıp, konuşmak isteyen Obama'yı, karadan ve havadan en yakın güvenlik sistemiyle takip edecek.

ABD Başkanı Barack Obama'nın 2 Nisan'da çıkacağı Avrupa turu kapsamında son durağı Türkiye olacak. Başkan Obama, bu tur kapsamında önce Londra'da G- 20 zirvesine katılacak. NATO çalışma grubu toplantısı için Strasburg'a gidecek olan Obama, daha sonra Prag'da Avrupa Birliği zirvesine katılacak.

6-7 Nisan'da Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunacak Obama'nın temaslarında 'güvenlik sorunu' yaşanmaması için Türk ve ABD'li güvenlik güçlerinin ortak çalışması sürüyor. Çalışmanın bir ayağı Obama'nın 5 Nisan akşamı ineceği Esenboğa Havaalanı'nda, bir ayağı Çankaya Köşkü'nde, bir ayağı da TBMM'de gerçekleştiriliyor. Beyaz Saray'dan "Başkan, ziyareti nedeniyle vatandaşların trafikte sorun yaşamasını istemiyor. Onu öyle korumalıyız ki, o da kendini sade vatandaş gibi hissetmeli" bilgisini alan Ankara ve İstanbul polisi, trafiği kapatmak yerine 'yakın koruma sistem'lerini en üst düzeye çıkararak güvenliği sağlamayı tercih edecek. Bu da 30 binden fazla emniyet mensubunun Obama'nın temaslarına yakın koruma sağlayacağı anlamına geliyor.

Ankara'da Anıtkabir, TBMM, Çankaya Köşkü ve Başbakanlık arasında mekik dokuması beklenen Başkan Obama için bu güzergahlara özel polis kameraları yerleştiriliyor. Güvenlik amaçlı bu kameralar, polisin yakın korumasını yardım işlevi görecek. Kamera sistemiyle izleme, TBMM'de de polisin en büyük yardımcısı olacak. TBMM kampüsüne giren araçlara sınırlama getirecek polis, Obama'yı halktan daha çok insanın dinleyip, izlemesini sağlayacak.
Ankara'dan sonra 7 Nisan'da İstanbul'a geçecek Obama için burada da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak ancak halkın son olarak İran lideri Mahmud Ahmedinejad'ın İstanbul ziyaretinde yaşandığı gibi 'trafik sıkıntısı' çekmemesine dikkat edilecek.

ABD'li kaynaklar, İstanbul'da Medeniyetler İttifakı 2. forumuna 'dinleyici' olarak katılmak isteyen Başkan Obama'nın, İstanbul'da öğrencilerle yapacağı yuvarlak masa toplantısı için daha çok 'heyecan' duyduğuna vurgu yapıyor. Gençlere "Değişimin gücü"nden sözetmeyi düşünen Obama, Amerika'nın yalnızca ABD'li gençlere değil tüm dünya gençliğine 'yatırımda' kararlı olduğuna dikkat çekecek. İstanbul'da dini liderlerle de görüşecek olan Obama, 'EĞER deniz güvenliğinde sıkıntı YARATMAZSA' bir boğaz turuyla gezisini tamamlayacak.

3 yorum:

derindenizbaligi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
derindenizbaligi dedi ki...

bizim siyasi erkan da sadelik konusunda Obama'yı örnek alsa keşke.....

tan dedi ki...

Diyorumki bu yoğun diplomasi törenine girmeden bii yemek yesek ve sende bu trafik öncesi böylesi yakışıklı bir adamla yemek yeme şansına sahip olsan

Öne Çıkan Yayın

Aradığınız sakinliğin adresini veriyorum : Göynük

Kaçıp, gitme dürtüsünün içimizi günde milyon kez yokladığı, dahası içimizi zonklattığı dönemler bunlar. Hep bir mayhoşluk, hep bir serse...